Ebeling webbyrås allra färskaste webbutvecklare

Vi heter Julia Mattson och Frida Baldvinsdottir och vi utbildar oss till webbutvecklare inom e-handel på Medieinstitutet i Göteborg. Vi gör nu vår första praktikperiod på Ebeling Webbyrå i Stenungsund.

Utbildningen är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning och vi är färdigexade till våren 2021 då vi kan titulera oss som webbutvecklare. Snart går vi in i vecka 5 av vår 10-veckors långa praktik. Detta är den första av våra två LIA-perioder (LIA är förkortning av lärande i arbete).

Vi har fått förtroendet att ansvara för ett skarpt projekt där vi har skapat en hemsida för ett lokalt hantverkarföretag inom kakelbranschen. Det var ett roligt och utmanande projekt och ett nyttigt första smakprov på hur vardagen kan se ut i denna yrkesroll. Med många gråa hårstrån och en hel del hjälp från våra grymma handledare Simon och Lena är hemsidan snart klar för lansering. Om ni är nyfikna på resultatet kolla in www.buwaab.se. Utöver det har vi fått uppgifter för att öka kunskapen kring uppbyggnaden av en hemsida för att optimera användarupplevelsen. Även vad som är viktigt att tänka på rent designmässigt. Vi har arbetat med React som frontend och WordPress som backend. Där vi har lärt oss att skapa olika typer av komponenter såsom breadcrumbs, formulär med mera.

Från vårt kontorsrum har vi en makalös utsikt över Korvans uteservering där ni mer än ofta hittar oss efter kontorstider. En god korv är nyckeln till en lycklig webbutvecklare. Mer körv åt folket! Har ni ingen korvmojj nära till hands så kan vi också varmt rekommendera nostalgi-listan, länk nedan.
https://open.spotify.com/embed/playlist/6QjJGAXNxdsWjX9brHCYqV

För att sammanfatta praktiken so far så har den varit väldigt lärorik och i en skön miljö där vi trivs väldigt bra. Om ni är ute efter en ny
proffsig hemsida eller webbshop kan vi varmt rekommendera grymma Ebeling webbyrå.

Vi hoppas ni får en riktigt trevlig helg!
Med vänliga hälsningar,
Julia & Frida

Praktikant-Jullan
Julia in action.
Praktikant-Frida
Frida skriver blogginlägg.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.