Vidareutveckling av e-handel med exklusivt sortiment för Jarl Sandin. Det var utmaningen som stod på agendan när vi fick äran att för Jarl Sandin implementera deras nya design på Jetshop Flight. De har i över 60 år försett Göteborg med smycken, exklusiva klockor och vackra presenter. Och nu var det dags att ge deras shop det lyft som idag krävs för att möta de höga kraven från konsumenterna.

Projektet med Jarl Sandin utgick från en grunddesign som vi under många utvecklingstimmar optimerat till minsta pixel. Med användaren och beteendepsykologiska mönster i fokus har vi plockat fram element som gör navigeringen naturlig och enkel för alla kunder. Framförallt med hänsyn till var i processen kunden befinner sig.

Vidareutveckling av e-handel för Jarl Sandin

Jarl Sandin har i många år bedrivit e-handel med smycken, klockor och presenter. Deras shop var därför berikad med mycket bra data. En del har med viss anpassning fått flytta med medans annat har ersatts med nytt.

  • E-handel
  • Jetshop
  • Webbdesign

Tidlös design, knivskarp prestanda och optimerad mobilanpassning

Hos Jarl Sandin hittar besökaren smycken, klockor och presenter som kommer vara en kär ägodel i många år. Och kanske finnas med i flera generationer. Därför krävs en e-handel som på ett modernt sätt levererar en känsla av tidlös och genomarbetad design. Tillsammans med Jarl Sandin har designen tagit form. Ett svalt och klassiskt uttryck, ger tillsammans med vår känsla för användarvänlig e-handel en optimal utgångspunkt.

Andelen besökare som använder en mobil enhet har under flera år haft en stadigt uppåtgående kurva. För de flesta e-handlare är fördelningen ofta 80% mobilanvändare mot 20% i desktop. Därför har vi i flera led utvecklat vår grundstruktur mot en allt mer mobilanpassad UX. För även om mobile first länge varit ett närvarande perspektiv är det många gånger designen i desktop som får mest uppmärksamhet i projekten. Något vi nu till viss del vänt på.

Ny content editor i Jetshop Flight

Jarl Sandin blir vår första kund att börja nyttja Jetshops nya gränssnitt för att editera innehållet på siten. Detta var ett roligt och utmanande inslag i projektet som har landat i många fördelar. Den nya hanteringen av innehåll, ger oss stora möjligheter att skräddarsy gränssnittet med vippor som ger största möjliga flexibilitet. För Jarl Sandins e-commerce manager innebär det ett lättnavigerat verktyg för skapa inspirerande och dynamiskt innehåll till startsida och kategorisidor.

Nyfiken på vår partner in crime? Då kan du läsa mer om hur vi jobbar med e-handelsproffsen på Jetshop här.

Besök sidan
Ny design för Jarlsandin
Kategorisida med användaren i fokus